Boktor overlast

Overlast veroorzaakt door een boktor

Boktorren kunnen veel overlast veroorzaken. Niet zozeer voor mensen zelf, maar wel aan het hout. En dit geeft indirect overlast aan ons. Wist je dat larven van boktorren ervoor kunnen zorgen dat een volledige houten constructie vervangen moet worden? De larven tasten het hout zo erg aan dat het van binnen volledig wordt opgegeten. En dit terwijl er aan de buitenkant van het hout niets te zien is.

Hoe beperk je overlast van boktorren

Niemand zit te wachten op bezoek van de hout etende beestjes. Echter kun je er soms niets aan doen en kom je er vervolgens ook nog te laat achter dat de beestjes in het hout zitten. Toch zijn er een aantal tips, waardoor je de kans op boktorren verkleint. Daarnaast kun je zelf geregeld onderzoek uitvoeren om te controleren of er larven in het hout zitten.

Tips om boktor overlast te voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen! Helemaal in het geval van boktorren. Wil jij hout verwerken in je huis, bijvoorbeeld voor een houten constructie? Lees onderstaande tips dan goed door.

  • Laat je informeren over de afkomst van het hout, voordat je het aanschaft.
  • Controleer het hout op gaatjes. Zitten er gaatjes in het hout? Dan kan dit betekenen dat er larven in het hout zitten.
  • Behandel het hout preventief tegen boktorren.
  • Zorg dat je het hout voorziet van een laag verf, was, beits of lak.

Controleer regelmatig het hout op houtliefhebbers

Er zijn een aantal tips hoe je hout kunt controleren op aanwezigheid van hout etende beestjes.

  • Controleer het hout op gaatjes.
  • Controleer het hout op boormeel. Boormeel houdt in dat er activiteit plaats vindt in het hout.
  • De larven van boktorren zijn heel actief tijdens warme zomerdagen. Ze maken geluid tijdens het knagen in het hout. Luister aandachtig tijdens de avond, wanneer er geen omgevingsgeluiden zijn.

Maak een einde aan boktor overlast, bestrijd de larven

Heb je ondanks alle tips, toch last van boktor in het hout? Ga dan direct over tot actie. Schakel onze hulp in en samen met jou zorgen wij ervoor dat de larven snel bestreden worden. Onze experts komen naar jou toe om de situatie te bekijken en komen met de beste bestrijdingsmethode. Bestrijding klaar? Zorg dan dat je al het andere aanwezige hout in huis behandelt met een preventief middel. Je wilt niet nog een keer te maken krijgen met overlast door boktorren!