Oppervlaktebehandeling

Professionele ongediertebestrijders gebruiken vaak de oppervlaktebehandeling. Het is een geschikte methode voor tal van houtwormen, zo ook de boktor. Het hout dient voorafgaand aan de behandeling voorbereidt te worden. Het grote voordeel van deze methode is dat de bestrijdingsolie direct een beschermlaag aan het hout geeft, zodat boktorren in de toekomst voorkomen worden.

Tref de juiste voorbereidingen

De expert voert de oppervlaktebehandeling uit, echter kun jij ervoor zorgen dat het hout klaar is voor de behandeling. Hieronder de stappen;

  • Maak het hout vrij van stof, boormeel en spinnenwebben.
  • Verwijder oude verflagen. De methode werkt alleen op onbehandeld hout.
  • Hol de gaatjes in het hout goed uit en gebruik hiervoor een verfkrabber.
  • Gaat het om een los object? Plaats het dan in een ruimte die je goed kunt ventileren.

Zo werkt de oppervlaktebehandeling

De expert sproeit een bestrijdingsmiddel over en in het hout. Het middel dringt diep door in het hout. Dit is noodzakelijk, omdat de larven en de eitjes van boktorren diep verstopt zitten in het hout. Het middel wordt extra goed in de gaatjes gespoten. Daarom is het belangrijk om de gaatjes zorgvuldig uit te hollen, zodat het middel goed in het binnenste deel van het hout terecht komt. Gaat het om een dikke balk of om een ernstige boktorrenplaag? Dan voert de expert een extra handeling uit.

Hardnekkige boktorrenplaag en oppervlaktebehandeling

Indien de expert constateert dat het om een hardnekkige boktorrenplaag gaat, dan boort hij extra gaten in het hout. Dit is ook nodig wanneer het om een dikke balk gaat. Vervolgens stopt de expert een plug in het gat. Het bestrijdingsmiddel wordt onder hoge druk in het hout gesproeid. Deze techniek zorgt ervoor dat het hout volledig in aanraking komt met het bestrijdingsmiddel.

Nazorg bij oppervlaktebehandeling

Laat het hout na behandeling 4 dagen met rust. En zorg dat de ruimte goed geventileerd wordt. Wil je het hout weer graag schilderen? Dat is mogelijk na 4 dagen. Echter kun je er ook voor kiezen om wat langer te wachten om er eerst zeker van te zijn dat de boktorren bestreden zijn. Wil je meer informatie over deze oppervlaktebehandeling? Neem vrijblijvend contact met ons op.