Injectietechniek

Er zijn tal van methoden en technieken om boktorren te bestrijden. Het kan vrij lastig zijn om te kiezen voor welke techniek jij wilt toepassen. Als je kiest voor onze professionele ongediertebestrijders, hoef jij zelf niet te kiezen. Onze experts komen naar jou toe, herkennen het type houtworm, bekijken de situatie en komen vervolgens met de beste techniek. Je kunt op ons vertrouwen!

Injectietechniek geschikt voor huisboktor en bonte knaagkever

Het is ontzettend vervelend dat je boktorren hebt aangetroffen. Maar eigenlijk mag je blij zijn dat je ze nu hebt ontdekt en niet pas over 3 jaar. Tijd voor actie. De injectietechniek is een goede methode als het gaat om een ernstige boktorrenplaag. De injecties werken heel doelgericht en krachtig, geen enkel eitje, of larve gaat de bestrijding overleven.

De werkwijze van de injectietechniek

  • Voor de techniek dienen er injectoren aangebracht te worden in het hout. Geen zorgen, dit wordt zodanig gedaan dat het niet zichtbaar is.
  • Er worden boorgaten in het hout gemaakt, hier worden injectoren in geplaatst.
  • Onder lage druk wordt er vervolgens bestrijdingsvloeistof in het hout gespoten.
  • Doordat er een kegeltje geplaatst wordt achter de injectoren, kan het bestrijdingsmiddel enkel het hout in. De vloeistof kan er niet uitlekken.

Jaarlijkse controle bij injectietechniek

Doordat er tijdens de eerste behandeling boorgaten aangebracht worden in het hout is het makkelijk om op een later moment nog een keer bestrijdingsvloeistof in het hout te spuiten. Dit adviseren wij ook om te doen. Laat de professionele bestrijder eenmaal per jaar terug komen om via de injectoren vloeistof het hout in te spuiten. Wil je dit niet? Dan worden de injectoren en de boorgaten na de eerste behandeling verwijderd en dicht gemaakt.

Andere opties dan injectietechniek

Ben jij niet enthousiast over de injectietechniek of wil je de bestrijding zelf proberen uit te voeren? Dat kan, je hebt een aantal opties;

  • Bevries of verhit het aangetaste hout
  • Gebruik chemische middelen om het ongedierte te bestrijden

Boktorren in de toekomst voorkomen?

Wil je niet meer voor de verrassing komen te staan dat je boktorren in je hout aantreft? Zorg dan dat je het hout preventief behandeld. Met een bestrijdingsmiddel behandel je het hout en geef je het hout een beschermlaag tegen boktorren.