Heteluchtmethode

Heteluchtmethode doodt boktor, larven en eitjes. De heteluchtmethode is een vrij technische methode en kan enkel uitgevoerd worden door professionele bestrijders. Je hebt kennis, ervaring  de juiste apparatuur nodig. Via slangen wordt verwarmde vloeistof naar warmtewisselaars gebracht. Deze techniek bestrijdt boktorren heel gericht. De ruimte waarin de boktorren schade hebben aangebracht heeft voorbereiding nodig, voordat de techniek toegepast kan worden.

Voorbereidende stappen heteluchtmethode

Een expert start niet gelijk met de heteluchtmethode. Eerst moet de ruimte klaar gemaakt worden. Deze voorbereidende stappen zijn even belangrijk als het uitvoeren van de bestrijdingstechniek.

  • De ruimte moet vrijgemaakt worden van temperatuur- en schadegevoelige objecten.
  • Is het niet mogelijk om de objecten te verwijderen? Dan moeten ze geïsoleerd worden.
  • Bevat de ruimte gaten en kieren? Dan moeten deze dicht gemaakt worden. De ruimte mag geen warmtelekken bevatten.

Energiezuinige en schone methode

De heteluchtmethode is een energiezuinige en schone methode, omdat de warmtewisselaars continu de lucht opnieuw opzuigen en er wordt dus geen lucht van buiten gebruikt. Het brandstofverbruik van centrale verwarming is bij deze techniek nihil. Deze methode is dus beter voor het milieu dan het gebruik van chemische middelen. Daarnaast is deze techniek veel krachtiger.

Hoge temperaturen doden eitjes en larven van boktorren

Doordat deze techniek continu wordt gemonitord is het geen gevaarlijke methode. Daarom adviseren wij deze techniek eerder, dan de techniek waarbij het aangetaste hout in een oven gelegd wordt. Binnen een uur zijn alle eitjes en larven gedood en hoef je niet meer bang te zijn voor aanwezige boktorren. Het probleem is verholpen!

Heteluchtmethode niet schadelijk voor het hout

Tijdens de behandeling wordt waterdamp gemengd met de warme lucht. Hierdoor droogt het hout niet uit. We willen uiteraard voorkomen dat je na de behandeling, het hout kunt weggooien. De hele behandeling wordt nauwlettend in de gaten gehouden, er wordt bijgestuurd waar nodig en de boktorren worden gegarandeerd bestreden!

Heteluchtmethode uitkomst voor hout voorzien van een beits

Voor alle methode geldt; maak het hout eerst vrij van verf, lak en beits. Beits is heel moeilijk te verwijderen van hout. Deze techniek werkt ook op hout waar beits op zit. Wil je meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen en adviseren je graag.