Kosten voor bestrijding van boktor

Ongedierte aantreffen en bestrijden kost geld. Dat is altijd zo. Echter is het bij boktorren zo dat je het niet kunt negeren. Doe je dit wel? Dan ben je in de toekomst nog veel meer geld kwijt? Waarom? Omdat je dan houten objecten moet verwijderen en opnieuw moet aanschaffen. De larven van boktorren brengen altijd schade aan in het hout.

Kosten bij professionele bestrijding

Boktor bestrijden kost nu eenmaal geld!

Wanneer je professionele ongediertebestrijders inhuurt betaal je een bepaald bedrag. Echter heeft deze optie vele voordelen;

  • De bestrijding slaagt gegarandeerd
  • De professionals kiezen voor de beste en veiligste methode
  • Na bezoek van de expert hoef jij je geen zorgen meer te maken om de kleine houtliefhebbers

Je kunt vrijblijvend met ons contact opnemen voor een schatting van de kosten.

Geen professionals en zelf aan de slag?

Kies jij om eerst zelf de boktorren te bestrijden, dan ga je waarschijnlijk bestrijdingsmiddelen kopen. Dit is een optie! Probeer vooraf de situatie helder te krijgen;

  • Wat is de omvang van de schade
  • In welk soort hout zitten de beestjes
  • Betreft het een vast of los object
  • Is het hout nog te redden, of is het eigenlijk afgeschreven en is bestrijden zinloos

Probeer antwoord te krijgen op bovenstaande vragen en ga dan naar een winkel. De kostprijs van de bestrijdingsmiddelen variëren van een paar tientjes tot honderd euro.

Hout etende beestjes bestrijden op een natuurlijke manier

Wil jij weinig geld uitgeven? Of misschien werk je liever niet met chemische middelen? Kies dan voor de bevries methode. Deze methode is echter alleen mogelijk als het een los object bevat. Je moet wel een grote vriezer hebben of een koelcel huren. Door het aangetaste hout voor 2 weken in de vriezer te zetten gaan de larven en de eitjes dood. Wikkel vooraf het object in folie.

Geen geld uitgeven aan bestrijding zorgt voor hogere kosten in de toekomst

Als jij besluit boktor niet te bestrijden, stel je het probleem uit en wordt het alsmaar groter. Stel dat er boktor in je houten constructie zit en je wilt het niet bestrijden? Dan kun je op een gegeven moment de woning voorzien van een totaal nieuwe constructie. Een nieuwe constructie kost vele malen meer dan een eenmalige bestrijding door een professioneel bestrijdingsbedrijf.

Geen geld uitgeven aan bestrijden? Voorkom dan boktorren!

Wil je liever helemaal geen geld besteden aan de bestrijding van ongedierte? Zorg er dan voor dat je het hout voor gebruik preventief behandeld. Op deze manier geef je het hout een beschermlaag en zullen de beestjes niet jouw hout uitkiezen. Voor alles geld; voorkomen is beter dan genezen!