Boktor zelf bestrijden

Heb je boktorren in het hout? Dan kun je zelf het ongedierte te bestrijden, mits het gaat om een klein object. Wanneer de boktorrenplaag groot is, adviseren wij te allen tijde om hulp in te schakelen van een professionele ongediertebestrijder. Let wel op; als je kiest om de boktorren zelf te bestrijden moet je de behandeling meerdere keren herhalen. De particuliere producten zijn namelijk minder sterk dan methoden van professionele bestrijders.

Boktor zelf bestrijden met producten uit de winkel

In de winkels zijn tal van bestrijdingsproducten te verkrijgen. Laat je in de winkel goed informeren en verdiep je in het probleem. Geef in de winkel aan waar je de boktorren hebt aangetroffen. En om welk soort hout het gaat. Het winkelpersoneel zal je dan het juiste middel adviseren. Lees voor gebruik altijd goed de gebruiksaanwijzing door.

Boktor zelf bestrijden met huis, tuin, keuken middelen

Wil je niet gelijk naar een winkel rennen, maar eerst eens kijken wat je in de thuis hebt staan? Ga dan op zoek naar benzine of petroleum. Beide middelen zijn geschikt om het ongedierte mee te bestrijden. Volg onderstaande stappen op;

  • Verwijder eventuele verf, lak of beits van het hout
  • Maak het hout stofvrij en verwijder spinnenwebben
  • Hol de gaatjes in het hout uit, je kunt hiervoor een verfkrabber gebruiken
  • Injecteer de gaatjes met benzine of petroleum

Deze methode dien je aantal keren te herhalen, omdat het middel diep in het hout moet komen. De larven en de eitjes zitten namelijk altijd dieper in hout.

Boktor overvallen met vrieskou

Wil jij geen chemische middelen gebruiken? En bestrijd je de boktorren liever op een andere manier? Dan adviseren wij je het aangetaste hout in een vriescel te plaatsen. De eitjes en de larven van de boktorren overleven de extreme kou namelijk niet. Zorg er wel voor dat je het hout minimaal 2 weken in de vriescel moet laten staan. En vergeet niet om het hout vooraf in plastic of folie te wikkelen.

Bestrijding niet geluk? Schakel een expert in

Is de bestrijding helaas niet gelukt? Schakel dan een expert in. De boktorren moeten bestreden worden. De expert geeft je ook tips hoe je in de toekomst boktorren kunt voorkomen.