Boktor in de vloer

Houten vloer schuren met machine

Een houten vloer is prachtig. Veel mensen kiezen er ook voor. Heel begrijpelijk. Er ontstaat echter een probleem als je boktor in de vloer aantreft. Behandel het hout vooraf met een bestrijdingsmiddel. Wat kun je nog meer doen? Zorg ervoor dat de planken heel goed op elkaar aansluiten en dat er geen naden en kieren zichtbaar zijn. Zo maak je het boktorren moeilijk om het hout binnen te komen.

Ingang voor boktorren in een houten vloer

Volwassen boktorren maken zelf geen gaten in het hout. Ze kiezen voor de volgende opties om het hout binnen te komen;

  • Oude vlieg openingen zijn ideaal voor de volwassen boktor.
  • Naden en kieren tussen 2 houten planken.
  • Versleten hout waar gaten in zitten.

Boktor aangetroffen, wat nu?

Uiteraard schrik je als je ontdekt dat er larven en eitjes in de houten vloer zitten. Denk op dat moment aan oplossingen, want die zijn er!

  • Kom in actie, niets doen is het slechtste idee.
  • Probeer bij de leverancier de garantievoorwaarden helder te krijgen. Mogelijk bieden zij hulp aan.
  • Verwijder het overige hout in huis. Zo voorkom je dat de boktorrenplaag ander hout aantast.
  • De bestrijding; in het geval van boktor in een houten vloer, raden wij ten zeerste aan om niet zelf de bestrijding uit te voeren. Neem contact op met een professionele ongediertebestrijder.

Zit er een kruipruimte onder je vloer?

Als er een kruipruimte onder de houten vloer zit, is dit positief! Onze experts kunnen dan via de kruipruimte de vloer via de onderkant bereiken. Met een bestrijdingsgel wordt het ongedierte bestreden. Ze boren in elke plank een gaatje, waar de gel ingespoten wordt. De gaatjes worden zodanig gemaakt, dat je hier niets van ziet aan de bovenkant.

Geen kruipruimte, boktor wel te bestrijden

Geen kruipruimte? Geen zorgen, onze professionele ongediertebestrijders voeren dan een andere bestrijdingsmethode uit. Voer voordat deze methode uitgevoerd wordt onderstaande stap uit;

  • Schuur de hele houten vloer. Er mag namelijk geen verf, beits, lak of was op de houten vloer meer zitten.

Zodra de vloer terug is gebracht naar onbehandeld hout, wordt de bestrijding uitgevoerd. Met een sterk middel wordt de hele vloer besproeid. Dit is een krachtig middel, wat niet op de particulier markt te verkrijgen is.