Boktorbestrijding

Boktorbestrijding, hoe pak je het aan? Zodra je boktorren in hout, of eigenlijk de larven, hebt opgemerkt in huis, is het tijd voor actie! Maar waar moet je beginnen, welke middelen moet je kopen, kun je het zelf doen of moet je een bedrijf inschakelen? Logische vragen, in dit artikel helpen wij jou op weg.

Bekijk de situatie en onderneem actie

Inventariseer de omvang van het probleem;

  • Gaat het om een houten meubelstuk?
  • Of zitten de larven in je houten vloer of misschien zelfs in de houten draagconstructie.

Als het om een los object gaat, kun je zelf de bestrijding aangaan. Is het een gecompliceerde situatie? Schakel dan hulp in van een professionele ongediertebestrijder. Wij werken met krachtige middelen en passen diverse methodes toe, om elk type boktor te bestrijden.

Verscheidenheid aan boktor bestrijdingsmiddelen

In winkels heb je tal van bestrijdingsmiddelen. Laat je goed informeren voordat je een product aanschaft. Houdt rekening met onderstaande punten;

  • Betreft het een kunstwerk? Gebruik geen schadelijke producten. Het kunstwerk kan dan schade oplopen.
  • Inventariseer hoe groot het aangetaste oppervlak is. Zo schaf je de juiste hoeveelheid aan.
  • Benzine en petroleum zijn middelen die je kunt gebruiken ter bestrijding.
  • Werk je liever niet met chemische middelen? Kies dan voor middelen op natuurlijke basis.

Boktor bestrijding met natuurlijke methode

Wil je liever geen chemische producten gebruiken? Kies dan voor de bevries methode. De larven en de eitjes van boktorren overleven extreme kou niet. Als je het object in de vriezer zet voor minimaal 2 weken gaat het ongedierte dood. Wikkel het object voordat je het in de vriezer plaatst in folie. Soms helpt het ook om het product te verhitten, alleen raden wij deze methode vanwege veiligheidsredenen.

Professionele boktorbestrijding

Hebben de larven het hout gigantisch aangetast? Dan betreft het een grote boktorrenplaag. De middelen voor particulier gebruik zijn in dat geval niet sterk genoeg. Ga niet zelf aan de slag, je geeft dan onnodig geld uit. Beter investeer je eenmalig goed in de bestrijding en heb je na komst van de professional geen zorgen meer om boktorren.

Hoeveel kost het bestrijden van boktorren?

Hier is geen exact bedrag aan te koppelen. Het ligt aan de wijze van de bestrijding en de omvang van de plaag. Als je zelf bestrijdingsmiddelen koopt in de winkel ben je een aantal tientjes kwijt. Echter moet je vaak de behandeling herhaling, omdat de producten niet sterk genoeg zijn. Schakel je een expert in dan ben je in eerste instantie meer geld kwijt, maar 1 behandeling is voldoende en daarnaast heb je in de toekomst geen zorgen meer over aanwezigheid van boktorren.