Boktor en gezondheid

Is de boktor schadelijk voor je gezondheid? Als we spreken over het ongedierte boktor hoef jij je niet direct zorgen te maken over je gezondheid. Het beestje brengt namelijk alleen schade toe aan het hout. Voor het hout is de boktor dus gevaarlijk. Mensen hoeven zich geen zorgen te maken dat het beestje bij ze in de buurt komt of misschien bijt.

Indirect is de boktor wel schadelijk voor onze gezondheid

Nogmaals, boktorren brengen geen fysieke schade aan bij mensen. Echter kunnen boktorren, of eigenlijk de larven en de eitjes, wel mentale schade toebrengen aan mensen. Hoe dan? Je kunt je voorstellen dat wanneer blijkt dat de houten draagconstructie overmeesterd is door boktorren dat je hier slapeloze nachten van krijgt. Wat moet je doen? Hoe pak je het aan? Hoeveel geld gaat het kosten?

Bestrijd boktorren zo snel mogelijk

Het advies dat wij altijd geven als we praten over boktorren is; pak het probleem direct aan. Zodra de beestjes bestreden zijn, hoef jij je geen zorgen meer te maken. En kun je ’s nachts rustig slapen. Daarnaast kan het probleem niet groter worden als je boktorren direct bestrijdt. Doe je niets aan de boktorplaag, dan kan dit voor grote problemen zorgen. En grote problemen gaan vaak gepaard met hoofdpijn. En dat is niet goed voor je gezondheid.

Chemische middelen zijn niet goed voor onze gezondheid

Naast de mentale gezondheid, zijn chemische middelen ook een indirect gevaar voor onze gezondheid. Veel mensen gebruiken chemische middelen om boktorren te bestrijden. Als je chemische middelen verkeerd gebruikt kan dit schade brengen aan je huid en longen. Ga hier dus verstandig mee om!

Gebruik van chemische middelen

Volg onderstaande stappen op om te voorkomen dat de chemische middelen schade toebrengen aan je gezondheid;

  • Lees vooraf goed de gebruiksaanwijzing door en volg de stappen op.
  • Gebruik te allen tijde chemisch bestendige handschoenen.
  • Draag een mondkapje; voorkom dat je de chemische stof in ademt.
  • Draag beschermende kleding.
  • Draag een veiligheidsbril en voorkom dat het chemische middel in je ogen terecht komt.
  • Ben je klaar met de bestrijding? Ga dan meteen douchen.

Breng je gezondheid niet in gevaar en kies voor professionele bestrijding

Wil jij geen risico lopen? Schakel dan de hulp in van een professionele ongediertebestrijder. Professionals dragen altijd beschermende kleding en weten exact hoe de bestrijdingsmiddelen gebruikt moeten worden. Jij loopt geen enkel risico op deze manier. Zorg er altijd voor dat je ruimte na behandeling goed ventileert.