Boktor ongediertebestrijding Volendam

Hoewel boktor vaak in verband wordt gebracht met problemen binnenshuis, zijn in de regio Volendam ook andere gevallen bekend. Denk bijvoorbeeld aan de diverse kademuren die zijn aangetast door deze houtvretende beestjes. Een voorbeeld daarvan treft u in dit krantenartikel. Daarnaast zien we in de Noord-Hollandse media wel eens het bericht dat monumenten als molens en kerken het zwaar hebben te verduren van een boktorplaag.

Hoe kan ik eigenlijk een boktor in mijn huis herkennen of signaleren?

Voordat u een ervaren ongediertebestrijder in Volendam of Noord-Holland gaat inschakelen of zelf in actie komt, moet u eerst zeker weten of het wel om boktor gaat. De boktor of huisboktor herkent u door de glanzende stippen in de hals, de bruin-zwarte kleur en de lange voelsprieten. Ze hebben een dubbele ‘antenne’ op het hoofd en zijn soms hoorbaar door de knaaggeluiden.

De larven komen tot leven in de warmere maanden en leven eerst tot maximaal vier jaar in hout voordat ze werkelijk toeslaan. Ze maken dan geribbelde openingen. Het knagen is nodig om te kunnen overleven en omdat ze de gangen nodig hebben voor hun gevoel van veiligheid.

Het grootste levensdoel is het zlchzelf vermenigvuldigen. Tijdig boktorren of een boktorplaag bestrijden is dan ook erg belangrijk, anders is de schade soms niet meer te overzien. Soms verzakken in woningen of bedrijven dragende balken of vloeren nadat de boktor er heeft huisgehouden. Of het is onmogelijk geworden om op uw houten meubels te zitten.

Het signaleren en vervolgens verdelgen of bestrijden van boktor is ook nog eens zo belangrijk omdat ze leeftijden bereiken van wel tien jaar, terwijl ze zich net zo snel en makkelijk voortplanten als bijvoorbeeld muizen.

Wel of niet zelf in uw huis in Volendam boktor bestrijden?

Als u nieuwe dingen maakt van hout, geef dit dan een beschermend laagje van olie, lak of beits. Ook vertoeven ze graag in warme, slecht geventileerde ruimtes. Probeer dus altijd voldoende uw woning te luchten, bijvoorbeeld na een douchebeurt en ook in de koudere maanden. Haal verder geen ongeschorst haardhout binnenshuis, want daarin kunnen de boktorren verstopt zitten.

Als u meer wil weten over het signaleren en bestrijden van boktor, raden we aan om deze handige informatieve pagina te bekijken: https://nl.wikihow.com/Boktor-bestrijden

Wat kan een ongediertebestrijder uit Volendam voor u betekenen?

Een gediplomeerde professional in ongediertebestrijding houdt in uw woning of bedrijf in Volendam een sporenonderzoek om zo goed mogelijk in beeld te krijgen waar de boktor zit. Er worden vervolgens gaatjes geboord voor injecties met pesticiden. Deze dringen diep door in het hout. Dit is noodzakelijk omdat anders een gedeelte mogelijk levend achterblijft en later alsnog schade aanricht. Als meest effectieve middel geldt een vergassing. U mag dan enige tijd de ruimte niet meer betreden, maar hebt wel een honderd procent garantie dat de boktor verdwenen is.

Op zich zijn de kosten van boktor bestrijden bij in Volendam te overzien. De inzet van een specialist in ongediertebestrijding is immers voordeliger dan de hoge herstelkosten van een bouwbedrijf die balken of andere dragende constructies moet repareren of vernieuwen.

Onze tip is daarom dus: ga een goede professionele vakman in boktorbestrijding zoeken of vraag een offerte bij een expert in Volendam. Hierdoor weet u zeker dat u snel en op professionele wijze verlost bent van boktor.